Om Lisbet Silver

Når jeg tænker på mit eget udtryk i formgivning og hvad jeg tænder på og har lyst til at arbejde med, er det selve processen der afgør mit valg. Jeg smeder og jeg dyrker farvesammensætning. Mit valg er bestemt af teknikken jeg bruger. Jeg formgiver direkte i materiale og bruger kun støbning ved få lejligheder.

ring-l-8150

Ringe

Jeg har i mit design taget udgangspunkt i smedede vikingesmykker. Igen og igen erkender jeg at mit eget udtryk ender som et klassisk design. Mit nysgerrige øje efter formsproget i det enkleste udtryk, bygger videre på hvordan én linje beskriver en form.

Se mere om ringene her

Dobbeltspiralen

Under mit ophold på Guldsmedehøjskolen besluttede jeg at arbejde med spiralen som grundlæggende inspiration i mit design. Det blev et studie i hvor ofte man møder spiralen, både i vand, i kroppen, i blomsterne og i universet.

Til mit afgangsprojekt kom jeg frem til dobbeltspiralen netop på det tidspunkt, hvor forskning fastslog at vore gener bestod af en dobbeltspiral.

Se mere om dobbeltspiralen her

dobbelspiralen-8074-3
aebleskive-og-ring

Æbleskiver

At udtrykke noget organisk ved at tegne og formgive direkte fra naturen giver mening for mig. Det er svært at kopiere naturen, derfor lader jeg naturen selv bestemme både struktur og form.

Hér har jeg fundet inspiration i æbleskiverne, som er tørrede skiver af æbler, der bliver udbrændt i en gipsform og støbt direkte. Mit bidrag er det jeg kan håndværksmæssigt for at understrege det allerede givet.

Se mere om æbleskiver her

Halskæder

Jeg elsker halskæder. Mit hjem er fyldt med dem. Det er en gammel tradition at smykke sig og en let måde at understrege og komplementere en kjole eller en bluse. Det er som at give det liv og alle kan gøre det. Jeg finder mine materialer i naturen. Jeg samler på perler fra udlandet, når jeg rejser og laver selv kombinationerne. Blot en elastik eller en snor af hør, silke eller sisal og en nål eller en lille boremaskine har man brug for.

perlekaede